Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Meubelnet.be
Meubelnet.be Online info- en inspiratiebron over meubels en interieuraccessoires.
banner image

Zandstralen meubels

Zandstralen is een eenvoudige techniek om je meubels een nieuwe look te geven of in hun oude glorie te herstellen. Met fijne stralen van zand of keramische parels wordt je meubilair geschuurd. In dit artikel ontdek je welke methode past bij jouw meubels.

 

Waarom je meubels zandstralen?

Fijnstralen wordt vooral toegepast op hout, maar is ook mogelijk op metaal en steen. Door de schurende werking van de stralen verwijder je oude lagen (bv. verf en lak). Ook splinters of roest maak je hiermee weg. Zo ontstaat een effen, egaal oppervlak. De meubels zijn dan klaar voor een nieuwe afwerking. Houten meubels krijgen bovendien hun natuurlijke uitstraling terug en worden lichter van kleur, tegenwoordig in de mode. Ook ornamenten, die lastig zijn om met de hand te schuren, krijgen zo gemakkelijk een opknapbeurt. De stralen bereiken namelijk alle hoekjes en kantjes. Benieuwd naar realisaties, neem dan zeker ook een kijkje op zandstraalprojecten.be.

 

Zandstralen of luchtgommen?

Er bestaan 2 soorten fijnstraling: zandstralen en luchtgommen. Bij zandstralen is de straling harder en zeer efficiënt. Daarom is het wel vooral geschikt voor stevig materiaal zoals hardhout. Luchtgommen daarentegen is een snellere, minder agressieve techniek. Hierbij kan je gecontroleerd en nauwkeurig te werk gaan. Dit maakt het geschikt voor delicate of fijn versierde oppervlakken.

 

Tip: Een te hoge druk van de straling kan leiden tot schade aan je meubilair. Laat dit werkje daarom over aan een professional. Die beschikt over vakkennis en kwalitatief materiaal voor een correcte, propere uitvoering. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertedienst.

 

Nabehandeling meubels

Na het fijnstralen heeft je meubilair een wat ruwere uitstraling. Daarom kan je dat best nog gewoon schuren. Om het oppervlak te beschermen moet je de meubels behandelen. Wil je de ondergrond blijven zien, dan kan je die vernissen of oliën. Wil je jouw kast, bed of ander meubelstuk volledig restylen? Dan kan je ook schilderen of kalken.

 

Tip: Laat samen met het meubilair ook je trappen en deuren zandstralen en restylen. Zo sluiten ze aan bij de rest van je interieur. Een professional gaat hierbij nauwgezet te werk en zorgt voor een snelle, correcte afwerking. Je kan eenvoudig prijsvoorstellen op maat vergelijken door een aanvraag in te dienen op de offertepagina.

 

zandstralen meubels

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.