Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Meubelnet.be
Meubelnet.be Online info- en inspiratiebron over meubels en interieuraccessoires.
banner image

5 tips om het perfecte dressoir te kiezen

Een dressoir is een meubelstuk dat veel mogelijkheden biedt. Je kan er niet alleen allerlei spullen in opbergen, je kan er ook dingen op plaatsen. Dressoirs zijn bepalend voor de uitstraling van jouw interieur. Een exemplaar kopen doe je dus best weloverwogen. In dit artikel ontdek je 5 tips die je zullen helpen bij het kiezen van de perfecte dressoir kast.

 

1. Bepaal het materiaal en de kleur

Het materiaal en de kleur van dressoirs zijn bepalend voor de look ervan. Om ervoor te zorgen dat jouw interieur 1 mooi geheel vormt kies je best voor een dressoir in de stijl van de ruimte waarin deze komt te staan.

Glazen dressoirs zullen bijvoorbeeld mooi passen in een modern interieur, terwijl een metalen dressoir perfect past in ruimtes met een industriële stijl. Landelijke dressoir kasten, een dressoir in vintage stijl, een klassiek dressoir, … De keuze is ruim.

TIP: Omwille van de warme en natuurlijke uitstraling kiest men vaak voor hout als materiaal voor dressoirs. Bovendien past hout in heel wat verschillende interieurstijlen. Zo past een houten dressoir perfect in een modern interieur, terwijl het kan evengoed een landelijke sfeer in huis kan brengen. Sommige houtsoorten zorgen zelfs voor een vintage touch.

 

2. Waar plaats je de dressoir kast?

Hoe groot een dressoir moet zijn is vooral afhankelijk van de beschikbare ruimte. Bij het kopen van een dressoir bepaal je daarom best eerst waar de kast moet komen en hoeveel ruimte je daar ter beschikking hebt.

Meet zowel de breedte, diepte als lengte op en hou daarbij rekening met de nodige loopruimte om de kast. Door een dressoir op maat te laten maken, ben je verzekerd van een exemplaar dat perfect past in jouw woning. Benieuwd naar advies en een prijs op maat? Ontvang vrijblijvend offertes van professionele plaatsers via de offertepagina.

 

3. Welke functie heeft het dressoir?

Ook de functie van de kast zal de grootte ervan bepalen. Wil je er veel, weinig, kleine of grote dingen in opbergen? Wil je er ook iets op kunnen plaatsen? Wil je het kunnen gebruiken als tv dressoir? …

Voor het opbergen van dvd’s, boeken, … heb je bijvoorbeeld een minder diep dressoir kastje nodig dan voor het opbergen van een oude radio. Wil je een tv op het dressoir plaatsen, dan zal deze niet te hoog mogen zijn. Het zijn dingen waar je op voorhand best over nadenkt en waarvoor je de nodige ruimte moet voorzien.

 

4. Bepaal jouw budget

Opdat je niet voor verrassingen komt te staan, doe je er goed aan op voorhand een budget te bepalen. Dat je binnen een bepaalde prijsklasse moet zoeken, kan jouw keuze misschien zelfs vergemakkelijken.

 

5. Welk onderstel moet de dressoir kast hebben?

Hoewel heel wat mensen kiezen voor een dressoir aan de muur, bestaan er ook modellen met wieltjes of op pootjes. Een kast die helemaal gesloten is tot de vloer is natuurlijk ook een mogelijkheid. Hou er rekening mee dat je meer ruimtegevoel creëert als er licht onder de dressoir kast schijnt.

 

dressoir

 

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.