Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Meubelnet.be
Meubelnet.be Online info- en inspiratiebron over meubels en interieuraccessoires.
banner image

Boekenkasten: materialen & aandachtspunten

Een boekenkast is niet alleen een handig meubelstuk, ze bepaalt ook mee hoe je interieur er zal uitzien. In dit artikel vind je enkele mogelijke materialen voor boekenkasten en enkele aandachtspunten bij de aankoop ervan.

 

Welk materiaal kiezen voor een boekenkast?

1. Hout is een materiaal dat in verschillende interieurstijlen past. Het heeft een warme en authentieke uitstraling, waardoor het een erg populair materiaal voor boekenkasten is.

2. MDF platen zijn ook een optie. In feite zijn dit platen gefabriceerd uit samengeperste houtvezels, waaraan lijm is toegevoegd.

3. Wil je een voor een industriële look gaan, dan is metaal zeker ook een optie. Metalen boekenkasten zijn overigens erg sterk.

 

Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor een boekenkast die perfect past bij jouw interieur? Ontvang vrijblijvend offertes via de offertepagina

 

boekenkasten

 

Waarop letten als je een nieuwe boekenkast koopt?

Ga je een nieuwe boekenkast kopen, dan is het materiaal natuurlijk niet het enige aandachtspunt. Let zeker ook op volgende zaken:

1. Afmetingen: je kan kiezen voor een lage of een hoge boekenkast. Dit is natuurlijk afhankelijk van de indeling van je interieur en de grootte van je boekencollectie.

2. Kasten op maat: het punt van de afmetingen brengt de optie van maatwerk onder de aandacht. Als je een boekenkast wil die mooi in je interieur past, dan kan je kiezen voor maatwerk. Hou er rekening mee dat het vervaardigen van een kast op maat extra kosten met zich zal meebrengen.

3. De stijl: er bestaan boekenkasten in uiteenlopende stijlen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een design boekenkast. Dit zal je interieur een moderne toets geven. Er bestaan natuurlijk ook landelijke boekenkasten, die eerder voor een vintage look zorgen.

4. Gesloten of open boekenkast: gesloten kasten hebben als voordeel dat er minder stof op je boeken terecht zal komen. Open kasten zijn dan weer toegankelijker en laten een fraaie boekencollectie meer tot hun recht komen.

 

 

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.