Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Meubelnet.be
Meubelnet.be Online info- en inspiratiebron over meubels en interieuraccessoires.
banner image

Tips voor het matchen van slaapkamermeubels

Voor veel mensen is de slaapkamer een van de belangrijkste plekken in het huis. Wanneer ze na een dag hard werken thuiskomen kunnen zij heerlijk tot rust komen in hun slaapkamer. Een gemiddeld mens slaapt ongeveer acht tot negen uur per nacht, dat betekent dat u meer als één derde van het leven in de slaapkamer doorbrengt! Het is dus voor veel mensen ook belangrijk dat hun slaapkamer een bepaalde stijl uitstralen. Maar het is voor veel mensen nog niet gemakkelijk om dit te vinden. Ze weten vaak wel wat ze leuk vinden, maar krijgen meubels niet bij elkaar passend. In dit artikel leest u een aantal tips hoe u uw slaapkamermeubels goed kunt laten matchen.

 

Tip 1: Kies een neutrale kleur in de slaapkamer

Het is belangrijk dat u een of twee centrale kleuren kiest voor in de slaapkamer. Vaak zijn dit wat rustige kleuren, soms een rustige kleur in combinatie met een felle kleur. Men kiest er vaak voor de muren in de centrale kleuren de verven.

Wanneer de meubels er dan ingezet worden, en deze passen bij de centrale kleuren, lijkt de kamer vaak veel groter.  Het lijkt misschien lastig om centrale kleuren te kiezen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Bij een meisjeskamer zijn de centrale kleuren vaak wit en roze, bij een jongen wit en blauw. Veel volwassenen kiezen vaak voor wit in de slaapkamer, soms in combinatie met een pasteltint of een tint bruin.

 

Tip 2: Kies een bepaalde stijl voor de slaapkamer

Alle kamers van het huis zullen met een bepaalde stijl ingericht zijn. Of u nu van hele rustige tinten houdt of bijvoorbeeld van heel veel houten meubels, u kunt alle kanten op. Het is natuurlijk wel belangrijk om goed te weten wat uw stijl eigenlijk is.

Houdt u heel erg van houten meubels, of juist van basis met leuke accessoires? Wanneer u hier achter bent kan dit erg helpen bij het uitzoeken van meubels, aangezien veel meubelwinkels ingericht zijn op bepaalde stijlen. Het wordt zo dus ook veel makkelijker om meubels aan te schaffen.

 

Op zoek naar de perfecte slaapkamerkast of een dressing op maat? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van professionele plaatsers via de offertepagina.

 

Tip 3: Let op de vloer van de slaapkamer

De vloer van de slaapkamer kan verschillen met de vloer in de rest van het huis. Zo kan het zijn dat u tapijt heeft liggen, maar kan het ook zo zijn dat u laminaat heeft. U moet met tapijt sowieso rekening houden met de centrale kleuren.

Wanneer uw tapijt heel fel is kan dit minder mooi zijn met bepaalde kleuren. Met laminaat is het vaak veel makkelijker. Het is erg basis en u kunt er alle kanten mee op. Heeft u toch het gevoel dat het laminaat afsteekt bij de rest van de kamer? Leg er dan een vloerkleed overheen. Op deze manier wordt de ruimte ook gebroken en lijkt deze ruimer, en natuurlijk gezelliger.

 

Tip 4: De vormen van de meubels

Dit klinkt misschien als een rare tip, maar veel woon- en lifestyletrends spelen in op de vormen van de meubels. Zo is het de laatste jaren ineens erg populair om een boxspring te hebben. Een boxspring heeft strakke, rechte lijnen. Dan is het leuk om de rest van de slaapkamer met juist nog meer strakke, rechte meubels in te richten, zodat het goed bij elkaar past. Of u kunt er juist voor kiezen om allerlei andere vormen in de slaapkamer te zetten zodat het er juist heel creatief en ‘eigen’ eruit gaat zien. De keuze ligt helemaal aan u.

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze tips. Het allerbelangrijkste bij het inrichten van een slaapkamer is natuurlijk welke meubels u het prettigst en het fijnste vindt. Smaak is uiteindelijk maar persoonlijk.

 

slaapkamermeubels

 

 

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.